Przepisy

Temptation-Ponch

 07. 12. 2018
/
 Przepisy
/
 182 Odsłony
  • Temptation- Ponch:

Temptation- Ponch:

Składniki: 
• ¼ litra białego wina
• ¼ litra soku jabłkowego
• 1 ½ łyżki stołowej syropu karmelowego
• 2 torebki herbaty z edycji limitowanej TEEKANNE „Temptation”
• 2 laski cynamonu 
• 3-5 liści hibiskusa
• 30 g cukru trzcinowego
• 1 plaster pomarańczy

 Porady „krok po kroku”:
1. Dodaj do dużego rondla wymienione składniki i doprowadź do wrzenia:  ¼ litra białego wina, ¼ litra soku jabłkowego, 1 ½ łyżki stołowej syropu karmelowego, 2 torebki herbaty z edycji limitowanej TEEKANNE  „Temptation”, 2 laski cynamonu,  3-5 liści hibiskusa i 30 gram cukru trzcinowego.

2. Gdy składniki będą się delikatnie  gotowały, dodaj 1 plaster pomarańczy.

3. Wyjmij 2 torebki zaparzonej herbaty po 10 minutach. 

4. Gotuj poncz  na małym ogniu przez 30 minut. 

Wskazówka:  Dla wyjątkowego smaku, zostaw poncz na noc w celu wydobycia aromatu. 

pusty
Temptation
Przepisy

Gotowanie z antyoksydantami

Przepisy

Bożonarodzeniowe ciasteczka o smaku wanilii i herbaty Rooibos