Przepisy

Sos barbecue z czarną herbatą „Black Label”

Sezon grillowy trwa w najlepsze! Stwórz wyjątkowy dodatek do potraw, który zaskoczy Twoich znajomych i rodzinę- sos barbecue z TEEKANNE „Black Label”. Temu unikalnemu smakowi i konsystencji, nikt się nie oprze. Gratulacje, właśnie stworzyłeś najlepszego grilla w okolicy!

Czas przygotowania: 15 min
Poziom: łatwy

Składniki:

  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżka oleju
  • 3 łyżki curry
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 3 pomidory z puszki
  • 1 łyżka octu
  • 150 ml czarnej herbaty TEEKANNE „Black Label”
  • szczypta soli
  • płatki chili.

Przygotowanie:

  1. Obierz cebulę i pokrój ją w drobną kostkę.
  2. Posiekaj czosnek na małe kawałki. W garnku rozgrzej olej i podduś na nim czosnek i cebulę.
  3. Następnie wymieszaj warzywa z curry i sosem sojowym.
  4. Odsącz pomidory. Pokrój je w kostkę i dodaj do garnka. Dopraw solą, chili i octem.
  5. Zaparz czarną herbatę TEEKANNE „Black Label” i dodaj do sosu.

Przepyszny!

Black Label
Herbaty czarne
Black Label