Przepisy
Sos barbecue z czarną herbatą „Black Label”
Sezon grillowy trwa w najlepsze! Stwórz wyjątkowy dodatek do potraw, który zaskoczy Twoich znajomych i rodzinę- sos barbecue z TEEKANNE „Black Label”. Temu unikalnemu smakowi i konsystencji, nikt się nie oprze. Gratulacje, właśnie stworzyłeś najlepszego grilla w okolicy!
Czas przygotowania: 15 min
Poziom: łatwy
Składniki:
- 1 cebula
- 3 ząbki czosnku
- 1 łyżka oleju
- 3 łyżki curry
- 3 łyżki sosu sojowego
- 3 pomidory z puszki
- 1 łyżka octu
- 150 ml czarnej herbaty TEEKANNE „Black Label”
- szczypta soli
- płatki chili.
Przygotowanie:
- Obierz cebulę i pokrój ją w drobną kostkę.
- Posiekaj czosnek na małe kawałki. W garnku rozgrzej olej i podduś na nim czosnek i cebulę.
- Następnie wymieszaj warzywa z curry i sosem sojowym.
- Odsącz pomidory. Pokrój je w kostkę i dodaj do garnka. Dopraw solą, chili i octem.
- Zaparz czarną herbatę TEEKANNE „Black Label” i dodaj do sosu.
Przepyszny!