Przepisy

Temptation-Poncz

Składniki: 

  • ¼ litra białego wina
  • ¼ litra soku jabłkowego
  •  1 ½ łyżki stołowej syropu karmelowego
  • 2 torebki herbaty z edycji limitowanej TEEKANNE „Temptation”
  •  2 laski cynamonu
  • 3-5 liści hibiskusa
  •  30 g cukru trzcinowego
  • 1 plaster pomarańczy

Sposób wykonania:

  1. Dodaj do dużego rondla wymienione składniki i doprowadź do wrzenia:  ¼ litra białego wina, ¼ litra soku jabłkowego, 1 ½ łyżki stołowej syropu karmelowego, 2 torebki herbaty z edycji limitowanej TEEKANNE  „Temptation”, 2 laski cynamonu,  3-5 liści hibiskusa i 30 gram cukru trzcinowego.
  2. Gdy składniki będą się delikatnie gotowały, dodaj 1 plaster pomarańczy.
  3. Wyjmij 2 torebki zaparzonej herbaty po 10 minutach.
  4. Gotuj poncz na małym ogniu przez 30 minut.

Wskazówka:  Dla wyjątkowego smaku, zostaw poncz na noc w celu wydobycia aromatu.