Przepisy
Temptation-Poncz
Składniki:
- ¼ litra białego wina
- ¼ litra soku jabłkowego
- 1 ½ łyżki stołowej syropu karmelowego
- 2 torebki herbaty z edycji limitowanej TEEKANNE „Temptation”
- 2 laski cynamonu
- 3-5 liści hibiskusa
- 30 g cukru trzcinowego
- 1 plaster pomarańczy
Sposób wykonania:
- Dodaj do dużego rondla wymienione składniki i doprowadź do wrzenia: ¼ litra białego wina, ¼ litra soku jabłkowego, 1 ½ łyżki stołowej syropu karmelowego, 2 torebki herbaty z edycji limitowanej TEEKANNE „Temptation”, 2 laski cynamonu, 3-5 liści hibiskusa i 30 gram cukru trzcinowego.
- Gdy składniki będą się delikatnie gotowały, dodaj 1 plaster pomarańczy.
- Wyjmij 2 torebki zaparzonej herbaty po 10 minutach.
- Gotuj poncz na małym ogniu przez 30 minut.
Wskazówka: Dla wyjątkowego smaku, zostaw poncz na noc w celu wydobycia aromatu.