Składniki:
• ¼ litra białego wina
• ¼ litra soku jabłkowego
• 1 ½ łyżki stołowej syropu karmelowego
• 2 torebki herbaty z edycji limitowanej TEEKANNE „Temptation”
• 2 laski cynamonu
• 3-5 liści hibiskusa
• 30 g cukru trzcinowego
• 1 plaster pomarańczy
Porady „krok po kroku”:
1. Dodaj do dużego rondla wymienione składniki i doprowadź do wrzenia: ¼ litra białego wina, ¼ litra soku jabłkowego, 1 ½ łyżki stołowej syropu karmelowego, 2 torebki herbaty z edycji limitowanej TEEKANNE „Temptation”, 2 laski cynamonu, 3-5 liści hibiskusa i 30 gram cukru trzcinowego.
2. Gdy składniki będą się delikatnie gotowały, dodaj 1 plaster pomarańczy.
3. Wyjmij 2 torebki zaparzonej herbaty po 10 minutach.
4. Gotuj poncz na małym ogniu przez 30 minut.
Wskazówka: Dla wyjątkowego smaku, zostaw poncz na noc w celu wydobycia aromatu.