Przepisy

Słodka, Słodsza, Rosé Latte

 21. 08. 2017
/
 Przepisy
/
 874 Odsłony

Nasza ulubiona herbata w roku 2017 jest różowa

Wszystko, czego potrzebujesz, to trochę czarnej herbaty, kapka spienionego mleka i odrobina syropu różanego. 

Delektuj się pachnącą herbatą w unikatowy sposób

Smakosze na całym świecie mogą teraz wyczekiwać najnowszych ekscytujących kreacji. Bajgle w kolorach tęczy, ciastka, które wyglądają jak gigantyczne krople deszczu, a teraz jest jeszcze café latte, która smakuje jak piękny bukiet róż. Ściśle mówiąc, wysoce pożądany napój nie jest „prawdziwą” latte, lecz herbatą zwieńczoną mleczną pianką. 

Mocna czarna herbata spotyka się z pysznym zapachem róży

Rosé Latte nie jest naturalnie różową herbatą, jednak żadnych sztucznych barwników też tutaj nie ma. Magicznym składnikiem jest syrop różany. Nie tylko dodaje uroczy odcień róży do pianki z mleka, ale daje też napojowi jego czarujący, subtelny smak. Wymieszana z naszą wyborną czarną herbatą, ta nadzwyczajna kombinacja daje w rezultacie prawdziwe „herbaciane przeżycie” ze szczypiącym smakiem. Aromaty są mocne, jednak delikatne i gorzko-słodkie. Jeżeli wolisz specjalny zastrzyk energii, to sprawę załatwi BLACK LABEL, najmocniejsza herbata TEEKANNE. Jako łagodniejszą opcję wybierz herbatę English Breakfast.

  • Rosé Latte

Rosé Latte

Przepis na Rosé Latte

Przepis na Rosé Latte

Składniki:

  • Czarna herbata, 1 torebka na osobę (TEEKANNE BLACK LABEL)
  • Spienione mleko (mleko krowie, mleko sojowe lub mleko migdałowe)
  • Syrop różany
  • Suszone płatki róży do posypania 

Przygotowanie:

  • Przygotuj herbatę (instrukcje znajdziesz na saszetce)
  • Podgrzej mleko, dodaj odrobinę syropu różanego i pianki. Uważaj, bo syrop różany ma bardzo słodki, intensywny smak.
  • Do herbaty dodaj piankę i posyp suszonymi płatkami róży.
  • Ten niesamowity napój działa też na zimno! Dodaj kilka kostek lodu i użyj świeżych płatków róży zamiast suszonych.

Podpowiedź: Bądź kreatywny! Czy słyszałeś o Latte Art? Mając pewną rękę i trochę cierpliwości, możesz tworzyć magiczne wzory na wierzchu filiżanki. Tak ładne, że aż żal pić;-)

Przepisy

Bożonarodzeniowe ciasteczka o smaku wanilii i herbaty Rooibos

Przepisy

Babeczki – szczęście w małych filiżankowych foremkach