Wszystko, czego potrzebujesz, to trochę czarnej herbaty, kapka spienionego mleka i odrobina syropu różanego.
Smakosze na całym świecie mogą teraz wyczekiwać najnowszych ekscytujących kreacji. Bajgle w kolorach tęczy, ciastka, które wyglądają jak gigantyczne krople deszczu, a teraz jest jeszcze café latte, która smakuje jak piękny bukiet róż. Ściśle mówiąc, wysoce pożądany napój nie jest „prawdziwą” latte, lecz herbatą zwieńczoną mleczną pianką.
Rosé Latte nie jest naturalnie różową herbatą, jednak żadnych sztucznych barwników też tutaj nie ma. Magicznym składnikiem jest syrop różany. Nie tylko dodaje uroczy odcień róży do pianki z mleka, ale daje też napojowi jego czarujący, subtelny smak. Wymieszana z naszą wyborną czarną herbatą, ta nadzwyczajna kombinacja daje w rezultacie prawdziwe „herbaciane przeżycie” ze szczypiącym smakiem. Aromaty są mocne, jednak delikatne i gorzko-słodkie. Jeżeli wolisz specjalny zastrzyk energii, to sprawę załatwi BLACK LABEL, najmocniejsza herbata TEEKANNE. Jako łagodniejszą opcję wybierz herbatę English Breakfast.
Przepis na Rosé Latte
Składniki:
Przygotowanie:
Podpowiedź: Bądź kreatywny! Czy słyszałeś o Latte Art? Mając pewną rękę i trochę cierpliwości, możesz tworzyć magiczne wzory na wierzchu filiżanki. Tak ładne, że aż żal pić;-)