Przepisy

Tarta z borówkami

Tarta z borówkami

Zatrzymaj smak ciepłego lata na dłużej! Szybka, pyszna, bez pieczenia i z naszą herbatką TEEKANNE „Borówka”!

Czas przygotowania: 4,5 h
​Poziom: Średni

Składniki:
Spód do tarty

Do przygotowania musu:

  • 225 g jeżyn i borówek
  • 225 g serka homogenizowanego
  • 75 g cukru
  • 2 łyżki ekstraktu z wanilii
  • 240 ml bitej śmietany
  • 1 łyżka żelatyny w proszku
  • 60 ml herbatki TEEKANNE „Borówka”

Sposób przygotowania:

Zmiksuj jeżyny i borówki do uzyskania gładkiej konsystencji musu. Następnie dodaj serek homogenizowany, cukier, ekstrakt z wanilii, żelatynę oraz herbatkę. Wszystko dokładnie wymieszaj. W osobnej misce ubij śmietanę na sztywno i dodaj ją do musu. Wyłóż przygotowaną masę na spód do tarty i wstaw do lodówki na 4 godziny. Na koniec udekoruj swoją tatrę owocami lub kwiatami.

Gotowe!

Borówka
Herbatki owocowe
Borówka