Przepisy

Borówkowa Rozkosz

Zanurz się w słodkiej magii Borówkowej Rozkoszy! Jeden kęs tej owocowej uczty wystarczy, aby oczarować Twoje podniebienie i poprawić nastrój na cały dzień!

Czas przygotowania: ok. 4 h
Poziom: średni

Składniki

  • 1 torebka herbatki TEEKANNE „Borówka”
  • 120 g herbatników pełnoziarnistych
  • 45 g masła
  • 30 g czekolady
  • 1 słoik dżemu jagodowego
  • 150 g serka śmietankowego
  • 150 g jogurtu naturalnego
  • 100 g śmietany
  • 3½ płatków żelatyny
  • Skórka z ½ cytryny
  • 50 g cukru pudru
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego

Przygotowanie:

  1. Zgnieć herbatniki i wymieszaj je z roztopionym masłem. Przełóż do formy, dociśnij i wstaw do lodówki do stwardnienia.
  2. W misce połącz serek śmietankowy, jogurt, cukier, skórkę cytrynową i wanilię, miksując do uzyskania gładkiej masy.
  3. Namocz żelatynę, a następnie rozpuść ją w ciepłej herbatce TEEKANNE „Borówka”. Odstaw do lekkiego ostudzenia i dodaj do farszu.
  4. Wylej masę na schłodzony spód. Na wierzchu rozprowadź dżem jagodowy
    lub puree, delikatnie mieszając, aby uzyskać marmurkowy wzór.
  5. Chłodź w lodówce przez minimum  4 godziny.

Smacznego!

Borówka
Herbatki owocowe
Borówka