Przepisy

Bezalkoholowy poncz „Apple & Cinnamon”

Bezalkoholowy poncz „Apple & Cinnamon”

Czas rozpocząć Halloweenowe przyjęcie! Zaskocz swoich gości smacznym bezalkoholowym ponczem z TEEKANNE „Apple & Cinnamon”.

Czas przygotowania: 3 h
​Poziom: Łatwy

Składniki:

  • 750 ml soku pomarańczowego
  • 750 ml wody
  • 3 torebki TEEKANNE „Apple& Cinnamon”
  • 2 jabłka
  • Laske cynamonu
  • 300 ml bezalkoholowego Campari
  • 1 butelkę bezalkoholowego Prosecco
  • Rękawice jednorazową
  • Soku żurawinowego

Sposób przygotowania:

  1. Wlej sok żurawinowy do rękawicy i włóż ją do zamrażarki.
  2. Zaparz herbatkę i pozwól jej ostygnąć.
  3. Wymieszaj wszystkie składniki w misce i dodaj plasterki jabłek oraz laskę cynamonu.
  4. Dodaj zamrożoną żurawinową dłoń.

Ciesz się swoją upiorną miską!