Jakość produktu

Podstawą smacznej konsumpcji i zdrowia jest najwyższa jakość produktu. Wewnętrzny dział kontroli jakości sprawdza każdy surowiec i każdą mieszankę. W laboratoriach  przeprowadzane są liczne analizy w celu zapewnienia odpowiednich ilości korzystnych składników, np. olejków eterycznych. Jednocześnie prowadzone są ciągłe działania mające na celu zagwarantowanie, że przestrzegane są  wszystkie wymogi  dotyczące środków spożywczych wynikające z obowiązujących przepisów. Zakres badań każdej próbki jest bardzo obszerny. Stosuje się ok. 70 różnych metod badawczych, badanych jest ponad 500 cech (parametrów), a ponad 20.000 analiz przeprowadzanych w ciągu roku  dostarcza ponad 450.000 indywidualnych wyników.

System zarządzania jakością w TEEKANNE tworzy ramy organizacyjne dla niezmiennie wysokiej jakości marki TEEKANNE. Stawiamy najwyższe wymagania z zakresu bezpieczeństwa produktów i higieny. Kierujemy się w tym względzie standardami obowiązującymi na arenie międzynarodowej. Nasi degustatorzy, szkoleni przez wiele lat, troszczą się wreszcie o to, aby tylko najlepsze surowce wchodziły w skład  jedynych w swoim rodzaju produktów i aby produkty te zachowywały niezmiennie ten sam smak.

Pokaż artykuł

Przetwarzanie przyjazne dla środowiska

Pokaż artykuł

Pracownicy i społeczeństwo